20 september 2011

Energy to green your school

DeMOStreer
http://www.greenyourschool.be/

Veel jongeren in Vlaanderen vinden het milieu belangrijk. De jongeren van vandaag leven in een behoorlijk onrustige tijd: de dreiging van klimaatverandering, grondstoffentekort, luchtvervuiling,…allemaal factoren uit het milieu waarvan zij sterk bewust zijn. Het gaat immers over hún toekomst! Veel jongeren hebben ook plannen en ideeën hiervoor iets te ondernemen, maar zij vinden niet altijd de manier en de weg om deze uit te voeren.
Demos biedt ruimte en tijd om plannen te kweken en deze uit te voeren.

Veel leerkrachten zitten met groene kriebels, maar vinden niet altijd genoeg leerlingen die zich willen inzetten voor het milieu. Dat is meestal niet omdat leerlingen onverschillig zijn, maar omdat er niet altijd genoeg voorbeelden en impulsen zijn. Enthousiast een sprong wagen van een podium (stagediven) doe je ook alleen maar als er een joelend publiek staat.
Demos zal resulteren in veel en toffe acties, die dan een inspiratiebron en handig instrument vormen voor al wie er dan nog aan wilt beginnen.

Een lopend groen vuurtje dus, dat door scholen in heel Vlaanderen loopt en zowel leerlingen als leerkrachten aansteekt met enthousiasme en inspiratie om aan de slag te gaan voor het milieu!

Nieuw traject schooljaar 2011-2012: D3MOS
http://www.milieuzorgopschool.be/
Hier vind je alle praktische informatie over het nieuwe traject.
http://www.lne.be/doelgroepen/onderwijs/mos/mos-extra/UITNODIGING.pdf
Startsessies
04 - 06 & 07/10/11
Inschrijven voor 27/09/11 bij de MOS-begeleiders.