31 december 2015

Planet Earth I & II : monumentale natuurdocumentaires


2016: De modernste filmtechnieken, de stem van Sir David Attenborough en muziek van niemand minder dan Hans Zimmer. Planet Earth II wordt de "meest onderdompelende natuurdocumentaire ooit", belooft de Britse openbare omroep BBC, waarop de reeks binnenkort te zien is.
https://www.youtube.com/watch?v=c8aFcHFu8QM


Tien jaar na de uiterst succesvolle eerste reeks van Planet Earth pakt de Natural History Unit van de BBC uit met een tweede serie afleveringen van de natuurdocumentaire. Van de eerste reeks wordt gezegd dat die onze kijk op de wonderen van de natuur voor altijd heeft veranderd, het was dan ook de duurste natuurreeks ooit gemaakt door de Britse omroep (kostprijs zo'n 23 miljoen euro). Maar voor de tweede reeks is de BBC nog verder gegaan.
De scènes werden opgenomen in ultra high-definition, de filmploeg gebruikte de meest recente technieken om de camera te stabiliseren en er is ook op de modernste manieren te werk gegaan om vanop afstand te filmen, onder meer via drones. "De epische schaal en de ambitie van de reeks zijn ongeëvenaard. Het zal een overweldigende ervaring zijn, waarbij we het publiek een uniek perspectief zullen bieden op de meest bijzondere plaatsen en dieren op onze planeet", vertelt een trotse producent Mike Gunton.
Ook bioloog David Attenborough - die de beelden van commentaar voorziet, wie anders - is enthousiast. "Ik ben erg opgewonden over het feit dat ik opnieuw mag werken met de Natural History Unit voor hun recentste mijlpaal."

2006 : De met maar liefst 4 Emmy Awards bekroonde en baanbrekende natuurserie PLANET EARTH van de BBC is het epische, meeslepende verhaal van het leven op aarde.
Van de grootste rivieren tot de hoogste bergen, van verborgen ondergrondse grotten tot uitgestrekte woestijnen: deze serie neemt je mee op een onvergetelijke reis langs de meest extreme leefomgevingen van dieren.
Meer dan vijf jaar filmen, met ruim veertig high definition-camera’s, op tweehonderd locaties: PLANET EARTH is niets minder dan het ultieme portret van onze aarde. Een monumentale documentaireserie waarin zeldzame gebeurtenissen, onmogelijke locaties en intieme momenten van dieren zijn vastgelegd.