13 november 2014

Zet je banden onder de juiste druk

Eco-spanninghttp://www.ecospanning.be/

De campagne "Eco-spanning" maakt automobilisten bewust van het belang van een correcte bandenspanning, zowel op vlak van veiligheid als op economisch en ecologisch vlak.
75% van de Belgische chauffeurs rijdt immers met banden die een te lage spanning hebben. Met de juiste spanning kan het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot sterk verminderd worden.

Ventieldopje waarschuwt bij te lage bandenspanning
http://www.air-check.eu/
Na uitvoerige testen is het sinds kort mogelijk om een elektronisch ventieldopje aan te kopen en te plaatsen op de banden en zo automatisch de bandenspanning controleert. Vaak wordt er maar beperkt aandacht besteed aan de bandenspanning, waardoor men meer verbruikt en minder grip op de weg heeft. Alleen al aan brandstof zou het €1.300 kunnen besparen


Recytyre, het beheersorganisme voor afvalbanden in België, heeft de sensibilisatiecampagne ‘Blaas ‘m op’ gelanceerd. De campagne wil het belang van een correcte bandenspanning in de aandacht zetten. Een correcte bandenspanning is dan ook belangrijk. Dat is niet alleen voor een goede grip en stabiliteit, maar ook vanuit milieu- en financieel perspectief.
http://tyrepressure.recytyre.be/nl/bandenspanning