21 februari 2010

Green Line : 20 jaar duurzaam ondernemen bij Colruyt

http://www.colruytgroup.com/colruytgroup/static/milieu_charter_be-nl.shtml

De Colruyt Group startte op 21/02/1990 met het Green Line-programma. Het is ontstaan uit een totaal engagement van alle Colruyt-medewerkers en van de Colruyt-directie om milieuvriendelijker te werken en, waar mogelijk, milieuvriendelijke initiatieven te nemen.
In 1998 heeft Colruyt een Transport-Charter opgesteld, waarmee men zich daadwerkelijk wil inzetten voor meer veiligheid en hoffelijkheid in het verkeer. Om de Colruyt-winkels te bevoorraden gaan er dagelijks tot 180 chauffeurs de weg op. Na de verschillende initiatieven voor meer veiligheid op de weg, die we in het kader van ons Green Line-programma hebben genomen, gaan we met dit Transport-Charter nog een stap verder.
Mobiliteit en transport zijn belangrijke thema’s voor de Groep Colruyt. Met zoveel werknemers die elke dag van en, naar het werk op de baan zijn, is het logisch dat er ook aandacht is voor het fileprobleem en milieuvervuiling. Daar proberen we iets aan te doen met initiatieven zoals de carpooldatabank, fietsvergoedingen, een scooterproject,  ‘Bike to work’-programma.

Met het Charter omtrent kinderarbeid en werkomstandigheden willen Colruyt en DreamLand een bijdrage leveren tot: de vermindering van kinderarbeid en de verbetering van de werkomstandigheden bij de producenten van goederen die we te koop aanbieden.  Daarom hebben Colruyt en DreamLand samen een gedragscode opgesteld waaraan de producenten moeten beantwoorden. Die code bevat specifieke maatregelen om kinderarbeid te verbieden en om de werkomstandigheden van jongeren, en van de werknemers in het algemeen, te verbeteren.