25 mei 2010

Groen Doen

http://www.ecolife.be/groendoen.asp

Met ‘Groen Doen’ willen we de huisvesting van mensen die begeleid wonen (in diverse woonvormen) een duurzamere inslag geven. We focussen op 4 verschillende thema’s: elektriciteit, verwarming (en warm water), afval en water. Het doel is deze personen bewust te maken van de milieu-impact van bepaalde huishoudelijke gewoontes en aan te geven hoe ze deze handelingen op een meer duurzame wijze kunnen stellen.
Ecolife mikt met project op bewoners/cliënten met een (lichte) mentale handicap. In sommige situaties is het mogelijk zowel de groepsmethodieken als de individuele aanpak toe te passen. De bijhorende handleidingen zijn opgesteld voor begeleiders die, mits een goede voorbereiding (ongeveer 1 uur) zelf met de methodiek bij de doelgroep aan de slag kunnen.
Demokoffer met tastbare voorbeelden van materialen zoals verschillende soorten spaarlampen, radiatorfolie, een spaardouchekop, enz...
Groen Doen is een project van Ecolife vzw en werd ontwikkeld met de steun de Programmatorische federale overheidsdienst Duurzame Ontwikkeling.