7 juli 2015

Limburg : dé fietsprovincie van België

Toerisme Limburg vzw lanceert een nieuwe mobiele fietsapplicatie die fietsers helpt om de mooiste stukjes van Fietsparadijs Limburg te ontdekken. De applicatie bundelt belevingsvolle themafietslussen. Ze helpt de toerist om op basis van foto’s en landschappen een route te kiezen, ze verhoogt de beleving, draagt bij tot het fietserscomfort én is een hulpmiddel om ons routenetwerk kwalitatief op peil te houden.
We vieren dit jaar 20 jaar Fietsparadijs Limburg. De gratis fietsapp komt dan ook op het ideale moment. Het is een verjaardagscadeautje voor de meer dan 2 miljoen fietsers die Limburg elk jaar op het knooppuntennetwerk ontvangt. De routes die met de fietsapplicatie worden ontsloten, combineren het beste van Limburg op het vlak van landschap, cultuur, natuur en erfgoed. De mobiele applicatie maakt het de fietser gemakkelijker om uit de vele mogelijkheden te kiezen voor de beleving en het landschap die bij hem of haar passen.
Een fotogalerij presenteert de mooiste plekken van het fietsroutenetwerk. Je bladert door prachtige foto’s van tientallen decors, landschappen en attracties. Kom je iets tegen dat je wilt zien? Dan klik je op de foto en krijg je meteen een uitgestippelde knooppuntenroute die je langs dat plekje brengt. Handig voor wie Limburg nog niet goed kent, maar ook om de eigen provincie belevingsvol te verkennen.
http://www.toerismelimburg.be/apps/fietsapp