7 mei 2012

Euregio-TV Maas-Rijn : een primeur voor Europa

Zeven regionale televisiezenders uit de Euregio Maas-Rijn, met name TV Limburg België (Hasselt), TV Limburg Nederland (Roermond), BRF (Eupen), Télévesdre (Verviers), RTC Liège, Center TV Aachen en Center TV Köln, starten midden september 2012  met "Euregio TV".

Binnen de Euregio Maas-Rijn wonen en werken liefst 5 miljoen mensen. Ze wonen op amper een uur van elkaar, toch kennen ze elkaar nauwelijks. Onbekend is onbemind: het is daar dat de regionale zenders wat willen aan doen. De samenwerking zorgt ervoor dat er, binnen de betreffende Euregio, een uitzendplatform wordt gecreëerd voor analoge en digitale televisie.
De deelnemende zenders zijn zelf verantwoordelijk voor de aanmaak en uitzending van de thema's uit hun eigen zendgebied. Samenwerking moet het mogelijk maken om beeldproducties uit te wisselen tussen de verschillende zenders. De programma's worden ondertiteld in de taal van het zendgebied. De uitzendingen hebben één voor één een Euregionale uitstraling en zullen diverse thema's aansnijden gaande van economie, veiligheid, toerisme, innovatie tot sport, cultuur en evenementen. In de toekomst wordt zelfs het gezamenlijk gebruik van camera's en zendmaterieel mogelijk. Ook de creatie van een Euregionale website wordt in het vooruitzicht gesteld.
De start van de uitzendingen is voorzien tegen 15/09/12.