20 januari 2013

Natuur lokt toerisme in grensoverschrijdend RivierPark Maasvallei


Laat de Maas haar gang gaan. De natuur en de toerist varen er wel bij. Dat is het idee achter het RivierPark Maasvallei, dat op 24/10/12 officieel geopend werd. Terwijl Vlaanderen en Nederland kibbelden over de Schelde en de Hedwigepolder vonden ze elkaar dus wel reeds rond de oevers van die andere grote stroom, de Maas.
Het RivierPark beslaat 15.000 hectare waarvan 2.500 hectare riviernatuur op de oevers de levensader vormt, daarlangs loopt een snoer van oude dorpen, kastelen en cultuurlandschappen. In Limburg vormt de Maas over een kronkelende 45 kilometer de grens tussen Belgiƫ en Nederland. Het is het enige deel van de Maas dat geen gekanaliseerde badkuip is.

Het RivierPark Maasvallei gaat sterk inzetten op de recreatieve ontsluiting van al die natuurpracht. Niet alleen voor vogelspotters maar ook voor wandelaars, fietsers, kajakkers en vissers. Er werden vijf Maasdorpen uitgekozen als invalsplekken, met parkeergelegenheid. Van noord naar zuid zijn dat Kessenich, Aldeneik, Stokkem, Leut en Oud-Rekem.
http://www.rlkm.be/de/maasvallei/nachrichten/nieuwe-wandelbox-maasvallei/264/