1 mei 2015

Nationaal Park Hoge Kempen met 6 toegangspoorten & geologische fietsroute


NP Hoge Kempenhttp://www.visitnationaalpark.be/
Het natuurgebied Hoge Kempen strekt zich uit over Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Lanaken, Genk en As. Uniek is de heide die alleen maar aan de Atlantische kust van West-Europa voorkomt. Het Park telt 7.000 planten- en diersoorten.
Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied waar meer dan 50 km² bos en heide beheerd en beschermd worden.
Logo : de schikking van de stenen in de vorm van een fictief dierspoor, versterkt de base-line ‘In het spoor van de natuur’. Zo worden mensen uitgenodigd actief de natuur op te zoeken, respect te betonen en te beseffen dat een keuze voor natuur in Vlaanderen geen doodlopend spoor hoeft te zijn.
http://www.rlkm.be/nl/hoge-kempen/steun-het-nationaal-park/
1 park, 6 toegangspoorten
CONNECTERRA - Maasmechelen
KATTEVENNEN - Genk
LIETEBERG - Zutendaal
MECHELSE HEIDE - Maasmechelen
PIETERSHEIM - Lanaken
STATION AS - As

NIEUW : Geologische fietsroute Hoge Kempen
De fietsroute leidt ons in drie fietslussen door het hoogste deel van het Kempens plateau. Drie poorten van het Nationaal Park Hoge Kempen (het stationnetje van As, Kattevennen en de Lieteberg) dienen als startplaats voor een tocht van ongeveer 20 km.Vanaf deze vertrekpunten gaat het zoveel mogelijk over rustige wegen door een afwisselend landschap waar je kunt kennismaken met de ondergrond (grind en steenkool) en zijn ontstaansgeschiedenis.
De publicatie telt 146 pagina’s en bevat een geplastificeerde kaart. Je kunt ze bestellen in het Provinciaal Natuurcentrum of kopen op een aantal startpunten. Kostprijs: 10 euro.
http://www.limburg.be/Limburg/pncnieuws/Natuurcentrum-Meta-Nieuws-Nieuws/Geologische-fietsroute-Hoge-Kempen-voorgesteld.html