20 maart 2015

Fruit op school blijft vaste kost


Het project Tutti Frutti is ontwikkeld voor het basis- en secundair onderwijs in Vlaanderen. Wekelijks wordt op school fruit en groente uitgedeeld. Dit aanbod is slechts een start om kinderen te stimuleren om dagelijks voldoende groente en fruit te eten. Op deze website vindt u informatie over een gezond voedingspatroon en leuke ideeën voor activiteiten rond gezonde voeding. Er zijn spelletjes, weetjes, suggesties, cijfermateriaal, recepten en een wedstrijd als leidraad om meer winst te halen uit uw inspanningen en om Tutti Frutti tot een succes te maken. Een school kan de succesfactor van dit project opdrijven door het project te kaderen in een bredere aanpak rond gezonde voeding en een gezondheidsbeleid op school.
Tutti Frutti breidt uit in 2015.
De Europese Commissie stelt extra middelen ter beschikking en in Vlaanderen zullen we die onder andere benutten om ook aan leerlingen in het buitengewoon secundair onderwijs subsidies toe te kennen.

Fruit is goed voor iedereen
Zowat 22 miljoen kinderen in Europa wegen té veel. Met gratis groenten en fruit op school willen de ministers van Landbouw van de Europese Unie overgewicht aanpakken.
Met dit initiatief wil men de Vlaamse scholen een extra impuls geven.
Dit initiatief sluit ook aan bij het Vlaamse gezondheidsactieplan 'Voeding en beweging'. Dat streeft ernaar om tegen 2015 te zorgen dat 15% van de bevolking dagelijks de aanbevolen hoeveelheid fruit eet.