15 mei 2015

Wassen op 30°C is voor iedereen voordelig

http://www.iprefer30.eu/be
Een kleine verandering in uw wasgewoontes, en zeker lagere wastemperaturen, kan voor iedereen heel voordelig zijn. Hoe? Door gewoon de temperatuur lager in te stellen, zijn uw kleren even schoon, stoot u minder CO2 uit en helpt u het milieu. Bovendien blijven uw kleren ook veel langer mooi en loopt u minder risico de stof te beschadigen.
De campagne “I prefer 30°” is een initiatief van de wasmiddelenindustrie om de consumenten bewust te maken van de voordelen van een lagere wastemperatuur. De campagne roept alle industriële spelers en partners op om deze boodschap te verspreiden en om een hoogstaande duurzame standaard voor de volledige sector te respecteren. Maar we rekenen ook op de consument. Samen willen we iedereen aanmoedigen om hun wasgewoontes te veranderen en vooral op zo laag mogelijke temperaturen te wassen.
Meer tips voor duurzaam wassen?
http://www.cleanright.eu
http://nl.cleanright.eu/?country=BE
http://www.goedgewassen.be

Opgelet met vloeibare wasmiddelcapsules
Elke dag komt er in het antigifcentrum een melding binnen van een kind dat een wasmiddelcapsule heeft ingeslikt. De producenten gaan daarom hun capsules minder ‘appetijtelijk’ maken.
Tweederde van alle ongevallen met wasmiddelcapsules vindt plaats bij 1- tot 5-jarigen. Meestal omdat kinderen de kleurrijke capsules aanzien als snoepjes en ze al snel inslikken. Het antigifcentrum trekt daarom aan de alarmbel en raadt ouders aan om de capsules pas in huis te halen wanneer de kinderen minstens 4 jaar oud zijn, en ze zelfs dan op een niet bereikbare plaats voor kinderen te zetten.