24 mei 2015

Heel de wereld is fier op onze Belgische bieren, nu wij nog

175 brouwerijen - 432 bieren
Met hun allereerste mediacampagne "Wees fier op ons Bier! " vragen de Belgische Brouwers de Belgen om hun trots voor het Belgische bier te tonen.

Drink je graag bier ? Wat weet je over ons Belgisch bier? Welk bier drink jij het liefst? Waar en wanneer? We zoeken, samen met alle lezers van het HLN.be, naar een antwoord op deze en andere vragen.
Doe daarom mee aan de grootschalige enquête over bier georganiseerd door het Beer & Society Information Center, in samenwerking met HLN.be.Als je de enquête volledig invult, maak je kans op een leuke prijs. Ofwel kaap je een set degustatieglazen 'Fier op ons bier' weg. Ofwel heten de Belgische Brouwers je welkom voor een bierdegustatie tijdens het Belgian Beer Weekend, (04 tot 06/09/15) op de Brusselse Grote Markt. Je kunt daar kiezen uit maar liefst 350 verschillende Belgische bieren. Onmogelijk om ze allemaal te proeven, maar tijdens de bierdegustatie doe je zeker leuke ontdekkingen!
Dus sla je slag en vul
de enquête in. Veel succes!

Brussel krijgt begin 2018 een biermuseum.
Het wordt gevestigd in het beursgebouw van de Belgische hoofdstad. De stad Brussel heeft het project, waar dik een jaar aan gewerkt is, goedgekeurd. De biertempel zal beheerd worden door de stad en de Federatie van Belgische Bierbrouwers. In het museum moet de Belgische biercultuur uitgedragen worden.