21 januari 2015

Live Earth 2015 : ROAD TO PARIS


Op 18/06/15 vindt een nieuwe editie plaats van "Live Earth", een wereldwijde concertreeks waarin wordt opgeroepen om eind 2015 een ambitieus klimaatakkoord af te sluiten.
Dat heeft de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore woensdag 21/01/15 aangekondigd tijdens het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos. Aan die concertreeks zullen meer dan honderd artiesten, op de zeven continenten, deelnemen.
Artiesten uit de hele wereld zullen de oproep aan wereldleiders, om in december een ambitieus klimaatakkoord te bereiken in Parijs, ondersteunen, luidde het. "Live Earth zal samen met de VN, Al Gore en creatieve partner Pharrell Williams opnieuw gedurende 24 uur een reeks van evenementen organiseren op verschillende continenten", klinkt het op de website.

Gore voorspelt dat die concertreeks door 2 miljard mensen gevolgd zal worden via tv, radio en online. De Amerikaanse producer Kevin Wall, die ook "Live Earth" in juli 2007 organiseerde, zal dat nu opnieuw doen. Hij plant concerten "in de grootste stadions". "We beginnen in China", zei hij. Na China volgen nog Sydney, Rio de Janeiro, Kaapstad, New York en Parijs. Ook op Antarctica zal een groep spelen. "We hebben heel, heel grote artiesten, die onze boodschap willen uitdragen", aldus Wall.

In 2007 : Live Earth “Concerts for a Climate in Crisis” 
In 2010  : "Dow - Live Earth Run for Water"

Lancering van de COP21-website  : http://www.cop21.gouv.fr/en