12 februari 2015

Second Life @ School : geef oude spullen een tweede leven

http://www.second-life.be/

In het educatieve project Second Life @ School worden leerlingen in hun eigen leven met dit grondstoffentekort geconfronteerd. Het ontmaskert het verhaal achter wat we kopen. Doemdenken staat echter niet in het woordenboek. Leerkrachten worden uitgedaagd om samen met hun leerlingen creatieve toepassingen en alternatieven te bedenken voor vergeten, kapotte of uit de mode geraakte spullen. Want puilen onze garages, zolders, kelders en kasten al niet genoeg uit? Create, repair, share... het zijn de antwoorden van de toekomst op de grondstoffenproblematiek van vandaag.

Dit project is ontwikkeld voor scholen die hun vakoverschrijdend project (GIP, minionderneming, projectdag of –week, vrije ruimte) of een specifiek vakgebied (praktijk, maatschappelijk, creatief) willen koppelen aan een duurzame en sociale doelstelling.

Het project sluit het beste aan bij de 2e en 3e graad van het secundair onderwijs. Het is daarnaast een unieke kans voor praktijkleerkrachten om de talenten en praktische vaardigheden van hun leerlingen uit TSO en BSO aan te spreken.

Dit project is een initiatief van Broederlijk Delen in samenwerking met Studio Globo, BOS+ en CATAPA.
http://www.broederlijkdelen.be
http://www.studioglobo.be
http://www.bosplus.be
http://www.catapa.be