28 januari 2015

STOP met klagen : doe-het-zelfgids voor een vrolijke nieuwe wereld

http://www.stopmetklagen.be

Klimaatchaos, onrustwekkende depressiecijfers, energieschaarste, verlies aan biodiversiteit, een wankel financieel systeem en uit de pan swingende ongelijkheid zijn maar enkele van de mondiale uitdagingen waar we voor staan. Het lijkt er meer en meer op dat de wereld zoals we die vandaag kennen op zijn laatste benen loopt. Dit mag echter geen reden zijn voor vertwijfeling of apathie, integendeel.
Genoeg geklaagd, genoeg geanalyseerd, genoeg gewikt en gewogen. Het is nu wel duidelijk wat er mis loopt. Het wordt stilaan tijd om onze hulpeloosheid af te schudden en de wereld die we echt willen vorm te geven. Dit boekje biedt recepten voor activisten en wereldverbeteraars, voor dromers en doeners, voor twijfelaars en sceptici, voor iedereen die de fase van de spaarlampen voorbij is.
Het boek staat vol concrete voorbeelden van wat je zelf kan doen, achtergrondinformatie, tussendoor wat peptalk en hier en daar een concrete oefening. Het boek start met een zeer kort (maar wel deprimerend) overzichtje van wat er mis loopt. Daarna gaat het vooral over het komende nieuwe tijdperk en de manier hoe we daar kunnen geraken. Daarbij komt onze rol als consument en burger aan bod, maar blijkt tevens dat veel verandering begint in ons hoofd.
ISBN 9789089315014