29 januari 2015

Vormingsaanbod NME/EDO in Helix/Vroente/Nachtegaal

De dienst Milieuvorming en –educatie van het Departement Leefmilieu, Natuur
en Energie van de Vlaamse overheid bestaat uit een team NME/EDO in Brussel
en drie teams in de Vlaamse Kennis- en Vormingscentra voor Natuur en Milieu:
De Helix, De Vroente en het Provinciaal Bezoekerscentrum De Nachtegaal.
Het streven naar draagvlakverbreding voor natuur en milieu is de rode draad binnen hun werking. Een ruim en gevarieerd aanbod aan vormingen en activiteiten is het aantrekkelijke resultaat!

De Helix ligt in een prachtige landelijke en bosrijke omgeving in het uiterste zuidoosten van de provincie Oost-Vlaanderen. De omgeving maakt deel uit van het pilootproject Stiltegebied Dender-Mark. Je kan steeds een bezoek brengen aan de educatieve tuin en de tentoonstellingen
over ‘Geluid’ en ‘Milieu & gezondheid’.
De Helix - Hoogvorst 2, 9506 Grimminge
http://www.dehelix.be
De Vroente ligt aan de rand van het Grenspark ‘De Zoom-Kalmthoutse Heide’, een uniek natuurgebied met Kempense heidevlakten, vennen, bossen en duinen. Als bezoekerscentrum verbonden met dit Grenspark staat De Vroente altijd open voor wandelaars en natuurliefhebbers.
De Vroente - Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout
http://www.devroente.be
De Nachtegaal ligt op de grens van het Calmeynbos en de Oosthoekduinen, te midden van waardevolle duincomplexen. De natuurtuin is een ideaal vertrekpunt voor een wandeling in dit gebied. Je kan er op een relatief kleine oppervlakte de meest typische duinplanten en -biotopen aantreffen. In de interactieve tentoonstelling vind je heel wat informatie over zee, strand en duinen.
De Nachtegaal - Olmendreef 2, 8660 De Panne
http://www.vbncdenachtegaal.be

Meer info : http://www.lne.be/organisatie/centra/de-helix/algemeen-aanbod/vorming/vorming