22 mei 2015

Laatste Belgische openbare telefooncellen krijgen andere bestemming

Begin 2015 stonden er in België nog een 300-tal telefooncellen, maar tegen mei 2015 zullen ze allemaal weggehaald zijn. De reden hiervoor is eenvoudig. Bijna iedereen heeft een gsm en dus zijn die cabines niet meer nodig.
Proximus organiseert een wedstrijd en deelt 30 telefoonhokjes uit. Wie van een afgedankte telefooncel een kunstwerk wil maken, of die een project voorstelt waarbij een nieuw of ander gebruik wordt gemaakt van een telefooncel.


bron : http://nl.metrotime.be/2015/01/29/must-read/wie-wil-er-een-telefooncel/
http://www.proximus.be/telefooncellen
De winnaars werden in drie categorieën opgedeeld: erfgoed, kunst en nieuwe bestemming.
In de categorie erfgoed zijn vooral musea te vinden, maar ook een particulier met nostalgische overwegingen die de cabine in haar voortuintje wil zetten als schuilhuisje.
Bij de kunstenaars wonnen onder meer een theatergezelschap en een fotograaf. Iemand anders wil de cel van glasramen voorzien.
In de categorie Nieuwe bestemming was het Kunstencentrum Vooruit een van de opvallendste winnaars. Zij betrekken binnenkort een nieuw, open kantoorgebouw en willen de cel door het personeel laten gebruiken als ruimte om discreet te bellen, met de mobiele telefoon uiteraard. Ook muziekfestival Pukkelpop heeft plannen met een telefooncel.