29 maart 2015

Dertig dagen meer groen creëren in je omgeving.

Dat is de uitdaging van ‘30 dagen groen’, een initiatief van het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie. De actie loopt tijdens de maand april 2015.
Planten, bloemen en bomen in het zicht doen een mens goed. Je wordt er blijer van, rustiger, gelukkiger. Meer groen is niet alleen aantrekkelijk, het is ook goed voor schone lucht en de biodiversiteit.
De actie roept alle Vlamingen op om in april zo veel mogelijk plekjes in te nemen met ecologisch groen. Dat kan door meer biodiversiteit te brengen in je tuin, maar ook op de vensterbank, tegen de gevel, op het dak.
Deelnemen kan al met het kleinste initiatief. Heb je geen tuin of koertje? Dan heb je zeker wel een vensterbank of balkon waarop je wat bloemen of kruiden kan plaatsen? Zelfs de stoep voor je deur kan omgetoverd worden tot een eilandje van groen. Op de website staan praktische tips opgelijst.
http://www.groenvanbijons.be
Uit onderzoek blijkt dat mensen in een kamer met veel groen veel minder gestresst zijn en een lagere bloeddruk hebben dan in een ruimte zonder planten.