26 maart 2015

Een teek? Pak 'm beet!

http://www.tekentiques.net/
http://www.tekenbeetziekten.nl/
Teken slaan vooral toe in bos en tuin. De meeste beten worden opgelopen tijdens het wandelen (34%), tuinieren (18%) en spelen (11%). De meeste tekenbeten worden gemeld in de maanden mei tot en met augustus.

Werkt u in tuinen, bossen en natuurgebieden? Dan doet u er goed aan om aandacht te besteden aan teken en tekenbeten en op de mogelijke gevolgen van de ziekte van Lyme. Deze website geeft antwoord op vragen als "Wat zijn de risico's, hoe kan ik mij het beste beschermen en wat moet ik doen als ik toch een beet hebt opgelopen". Deze site bevat veel informatie voor recreatieve groengenieters en personen werkzaam in het groen.
Meer teken door opeenvolgende zachte winters
26/03/15 : http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/nieuws/binnenland/1.2283533

http://www.weekvandeteek.nl/
De Week van de Teek wordt jaarlijks in het vroege voorjaar georganiseerd door een omvangrijke groep landelijke samenwerkende organisaties. Werkenden in de agrarische en groene sectoren spelen een belangrijke rol in de totstandkoming en het in stand houden van groene recreatieplekken en - gebieden als tuinen, parken, bos en natuurgebieden.

http://www.tekenradar.nl/
Tekenradar.nl heeft als doel:
 •Mensen actuele informatie geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
 •De kennis vergroten over hoe vaak en onder welke omstandigheden een tekenbeet of erythema migrans(?) leidt tot (ernstige) klachten door de ziekte van Lyme, en hoe vaak aanhoudende klachten ontstaan.
 •Bepalen wat voorspellende risicofactoren zijn voor het oplopen van een tekenbeet en voor het ontwikkelen van acute en/of aanhoudende klachten.
 •De impact van de ziekte van Lyme meten op zorggebruik, ziekteverzuim en kwaliteit van leven.
 •Mensen attenderen op (de toename van) het aantal ziekte van Lyme gevallen in Nederland zodat men zich bewuster is van de risico’s.
 •Mensen informatie geven over teken en de ziekte van Lyme.
 •Actief en frequent communiceren van de resultaten van Tekenradar.nl naar het brede publiek en specifieke doelgroepen.

http://www.vacciweb.be/nl-BE/content/vaccinaties-voor-reizigers/reisinfectieziekten/tekenencefalitis/163/495/

http://www.zecken.de/index.php?id=502

http://itunes.apple.com/nl/app/ggd-teek/id538146711?l=nl&ls=1&mt=8

http://www.nu.nl/wetenschap/2947672/nieuwe-tekenziekte-duikt-in-zwitserland.html