4 mei 2015

APP : Vlaamse Kustwandelroute met link naar de Kusttram

Kustwandelroute, het allereerste wandelnetwerk dat de volledige Vlaamse Kustlijn bestrijkt. Na het succes van de fietsknooppuntroute, werd ook dit knooppuntensysteem toegepast op de nieuwe wandelroute.

Het netwerk bestaat uit twee wandelassen. Eén as langs zee en één as landinwaarts lopen van de Franse tot de Nederlandse grens, en zijn met elkaar verbonden via knooppunten. De projectontwikkelaar van de kustwandelroute spreekt van een wereldprimeur. De kustwandelroute is een initiatief van Westtoer, en kwam er met de steun van de Vlaamse regering.

Met Kustwandelroute kan je zelf je ideale kustwandeling samenstellen. Je bepaalt zelf waar je wandelt en hoe lang je wandelt langs de meest aantrekkelijke en veilige wandelpaden aan de Kust.
APP   http://www.dekust.be/kustwandelroute/app

Nieuw: de link met de Kusttram van De Lijn
Zowat de helft van de Kusttramhaltes ligt op of vlakbij een traject van de Kustwandelroute. Wandelaars aan de Kust kunnen dus hun tocht makkelijk combineren met een rit met de Kusttram. Er is altijd een Kusttramhalte in de buurt die de wandelaar terug of verderop brengt. De Kusttramhaltes zijn allemaal aangeduid en benoemd op de wandelkaart van de Kustwandelroute. Veertig Kusttramhaltes zijn nu door De Lijn en Westtoer geselecteerd als ‘instappunt’ voor de Kustwandelroute. Ze werden uitgerust met een permanent herkenningsbord en een kleurrijke affiche die via een QR-code verwijst naar deze website.