7 mei 2015

Belgisch museum toont evolutie van de mens

U bent een mens. Dat betekent dat u begonnen bent als eicel en uitgegroeid tot wie u vandaag bent. Het betekent ook dat u behoort tot een diersoort die begonnen is als een aapachtige en uitgegroeid tot wat ze vandaag is. Beide evoluties zijn boeiend, over beide is er nog veel dat we niet weten en hun verhaal is nog nergens parallel verteld.
Sahelanthropus tot Homo sapiens en van embryo tot volwassene: verken de evolutie van de mens en zijn lichaam in deze gloednieuwe zaal, de “Galerij van de Mens - Onze evolutie, ons lichaam”.
Om te beginnen, leiden fossielen en 3D-reconstructies je langs het grillige pad van 7 miljoen jaar evolutie. Ontdek vervolgens op een interactieve manier de aanpassingen die ons van onze voorlopers onderscheiden (grotere hersenen, kleinere tanden ...). Buig je dan over de wonderlijke werking van de complexe machine die ons menselijk lichaam is. Achterhaal hoe je lichaam steeds verandert, hoe het werkt, wat het nodig heeft om te overleven en om zich voort te planten.
https://www.naturalsciences.be/nl/museum/permanent-exhibits