31 mei 2015

Pollen-Info op PC of smartphone

Pollen-Info is een applicatie die hooikoortspatiënten automatisch waarschuwt wanneer er hoge pollenconcentraties zullen opduiken. Wie last heeft van pollenallergie kan tot vijf dagen vooraf de nodige maatregelen nemen.

De app probeert voor elke gebruiker een gepersonaliseerd pollenweerbericht op te stellen. Dat gebeurt deels op basis van locatie. Je komt uiteraard niet te weten hoe het gesteld is met de pollenconcentratie in de straat waar je je bevindt, maar je kan de metingen van een twintigtal grote steden raadplegen.
De maker van de app, het medische bedrijf MSD Belgium, baseert zich op een statistisch model dat de locatie koppelt aan weerberichten en de standaard pollenkalenders, in combinatie met historische data.
Je kan als gebruiker Pollen-Info fijnregelen door aan te geven aan welke individuele plantentypes je allergisch bent - els, berk, eik, cipres, es, grassen en/of brandnetel. Het is ook mogelijk om in Pollen-Info verschillende alarmen in te stellen voor wanneer de pollenconcentratie in de lucht te hoog wordt.
https://itunes.apple.com/nl/app/pollen-info/id594511624
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.peexeo.pollen.msd