3 oktober 2015

Labelinfo : wegwijs in jungle van labels

Labelinfohttp://www.labelinfo.be/
De online databank voor duurzaamheidslabels is vernieuwd waardoor je de website nu ook op smartphone of tablet kan raadplegen. Labelinfo geeft objectieve informatie over 70 duurzaamheidslabels en de controle erop. Op de website komen verschillende productcategorieën aan bod, van elektrische apparatuur tot cosmetica, schoonmaakmiddelen, toerisme, financiële producten en ook voedingsproducten.
De vernieuwde website Labelinfo.be gidst je door het bos van duurzaamheidslabels. Via de website kan je opzoeken waarvoor bepaalde duurzaamheidslabels precies staan en hoe je ze kan herkennen. Via een beoordelingssysteem kan je verschillende labels met elkaar vergelijken. Wie meer informatie zoekt over één specifiek label krijgt in een gedetailleerde fiche informatie over de verschillende criteria, de wetgeving en controle op het label.
De website is een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken en wordt ondersteund door de FOD Leefmilieu en het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO).

Voedinglabels
Labels op de verpakking kunnen ons overtuigen om een product wel of niet te kopen, omdat ze iets beloven dat hen van de massa onderscheidt. Maar spreken ze ook altijd de waarheid? Wij scheiden voor u het kaf van het koren ...
http://www.test-aankoop.be/voeding/voedingsmiddelen/dossier/meerwaarde-voedingslabels