22 september 2015

Zwerfvuil hoort in de vuilbak

http://www.indevuilbak.be/

Met heel Vlaanderen gaan we voor minder zwerfvuil. En dat zouden we met allerlei acties kunnen organiseren. Zoals zingen tegen zwerfvuil. Of wafels bakken tegen zwerfvuil. Maar we kunnen ook gewoon met z’n allen een kleine inspanning doen en ons afval in de vuilnisbak gooien. Dat is een pak gemakkelijker én efficiënter. Welke kleine inspanning doet u? Want ook uw kleine daad heeft een groot resultaat. 

2015 : Lokale besturen doen vandaag al heel wat voor een propere bodem en een duurzaam afval- en materialenbeheer. Repaircafés organiseren, oude gasfabrieken omtoveren tot nieuwe buurten, bedrijven en burgers sensibiliseren rond zwerfvuil, evenementen verduurzamen, (stookolie)tankenslagen organiseren … Het zijn maar enkele voorbeelden van waardevolle samenwerkingen tussen lokale besturen en de OVAM. Een gloednieuwe website bundelt deze voorbeeldverhalen.
Benieuwd naar verhalen uit uw buurt? Neem een kijkje op portfolio.ovam.be en laat u inspireren. Veel leesplezier!
(http://portfolio.ovam.be)
Deze campagne tegen zwerfvuil is een gezamenlijk initiatief van de OVAM, Fost Plus en de lokale overheden. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare reinheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. De OVAM ten slotte is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen en bodemsaneringsbeleid  in Vlaanderen.