8 oktober 2015

De tijd van het anonieme ei is voorbij

Wereldeidag is een initiatief van de World Egg Commission en vindt elk jaar plaats op de tweede vrijdag van oktober.
http://thinkegg.com/index.php/world-egg-day/

Naar aanleiding daarvan zet VLAM vrijdag zijn ei-mascotte (zie foto) nog eens op de voorgrond. Het mannetje zal te zien zijn op enkele drukbezochte culinaire sites.
Adopteer een Kip
As je meer wilt weten over biologische pluimvee of je wilt een bijdrage leveren aan onderzoek dat de leefomstandigheden van deze dieren verbetert, dan is "Adopteer een Kip" een leuke site om een keer te bezoeken.

Zoek naar de ei-code
http://www.ei.be/
Naast snelle en heerlijke eirecepten vind je hier meer informatie over de voedingswaarde van eieren, de code op elk ei en veel praktische tips. Voor de kids is er een ei-doeboekje, waarin ze alles kunnen leren over de kip en het ei. Er zit zoveel in deze k-ei-leuke website.
Op het eerste gezicht zien alle eieren er hetzelfde uit. Hooguit de kleur verschilt. Maar de tijd van het anonieme ei is definitief voorbij. Alle Europese eieren hebben namelijk hun eigen “kenteken”. Daaraan kunt u bijvoorbeeld direct zien uit welk land uw eitje komt. Ook wordt het houderijsysteem aangegeven, zodat u weet hoe de kip die het ei heeft gelegd, is gehuisvest. Zelfs het betreffende boerenbedrijf wordt in de code vermeld.

Blij met een ei
http://www.blijmeteenei.nl/
De Stichting Blij met een Ei geeft informatie over alle facetten van de legpluimveehouderijsector. Op deze site belichten we de kip, het ei en alles wat daarmee samenhangt. Denk ook aan de huisvesting, gezondheidsaspecten en interessante weetjes over het ei.