31 december 2015

Zwin Natuur Park

Ontdek het nieuwe Zwin Natuur Park in vogelvlucht
De Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos van het Vlaamse Gewest realiseren in het Zwin een uniek, eigentijds natuurpark dat dé nieuwe natuurgerichte topattractie aan de kust wordt.
In het nieuwe Zwin Natuur Park krijgt de bezoeker de gelegenheid om de typische en bijzondere Zwinnatuur op een attractieve en prikkelende manier te ontdekken en te beleven, interactief of via rechtstreeks contact met de natuur. Dit zowel in het nieuwe bezoekerscentrum als in het natuurpark zelf, als in de van daaruit toegankelijke Zwinvlakte, aan Vlaamse zijde van de Zwingeul.
Het natuurbelevingsaanbod van het eigentijdse Zwin Natuur Park is gericht op een breed en divers publiek: individueel of in groep, jong en oud, families, scholen, verenigingen, maar uiteraard ook de professionele natuurliefhebber.
Opening 10/06/2016

http://zwininverandering.eu/


Het grensoverschrijdende wandelnetwerk Zwin verkent de ruime regio rond het natuurgebied Zorgvuldig geselecteerde en met knooppunten bewegwijzerde wandelpaden doorkruisen het charmante Knokke-Heist, Retranchement en Cadzand. Het landschap is er gevarieerd : zee, strand en duinen, de weidsheid van de historische Zwinpolders en de geborgenheid van natuur- en bosgebieden wisselen elkaar af. Laat je verleiden door het unieke panorama van de Zwinregio. Ruim 50 kilometer wandelpaden zijn via 36 knooppunten met elkaar verbonden tot een netwerk. Kies zelf je startplaats en stippel in alle vrijheid je eigen wandeling uit.
De wandelnetwerkkaart is te koop bij Westtoer of de lokale Diensten van Toerisme

http://www.dekust.be/WandelnetwerkZwin